Головна » 2015 » Січень » 9 » Голодомор 1932-1933 років
10:43
Голодомор 1932-1933 років
      «Голодомор 1932-1933 років - безпрецедентний злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу. «Машина радянського керівництва» спалила не лише життя мільйонів українських людей, але знищила і ненароджених ними. Українські люди, які не знали слова геноцид, стали його жертвами, «власною страшною долею шлють нам пересторогу крізь плин віків», - сказав у своїй промові Війтовецький селищний голова І.Г.Степанюк.
22 листопада у Війтівцях біля пам’ятника жертв голодомору та політичних репресій зібралась громада, представники установ, організацій селища, депутати та працівники селищної ради.
Після того, як присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто постраждав під час репресій радянських часів, священик Української греко-католицької церкви відслужив поминальний молебень за невинно убієнними, а учасники акції поклали квіти до пам’ятника як знак скорботи і поваги . Бібліотекарем було продекламовано вірші  зі збірки поезій «Час надій» Миколи Латишка.
  
Переглядів: 271 | Додав: vijtiv-bibl | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar