Головна » 2017 » Травень » 7 » "Соборність України - соборність нашої свідомості"
18:49
"Соборність України - соборність нашої свідомості"

   Цьогоріч День Соборності України – це день символічного відкриття Року в контексті відзначення історичних дат національного державотворення.

  З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової доблесті захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов'язаних з визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки їх значення для відновлення Україною незалежності у 1991 році, утвердження історичної єдності земель та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917 - 1921 років 23 січня 2017р. у Війтовецькій бібліотеці було проведено День історичної пам’яті . Учні 9-11 класів здійснили короткий екскурс в історію, переглянули документальні відеофільми з хронікою подій 1919 та 1990 років, ознайомились із тематичною викладкою літератури «Злука- Соборність – Воля».
  По закінченні заходу бібліотекар зазначила, що пройшовши тернистий шлях до свободи, Україна вибудувала свою незалежність, проте ідея національної єдності й сьогодні є вкрай актуальною. Здобутки революції та причини її поразки мають стати важливим уроком для сучасної України. У нинішній війні з російським агресором за свободу і незалежність, важливо не допустити прорахунків, які були 100 років тому та призвели до поразки української революції.

Переглядів: 219 | Додав: vijtiv-bibl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar