Головна » 2017 » Липень » 4 » .«В байках і ліриці живе його душа»
13:16
.«В байках і ліриці живе його душа»

   4 Березня в бібліотеці смт. Війтівці було проведено літературний портрет до 190-річчя від дня народження видатного українського письменника та громадського діяча Леоніда Глібова під назвою «Великий Байкар» . Від бібліотекаря присутні дізналися багато нового про життя і творчість письменника .

Найцікавішою частиною заходу було декламування найвідоміших байок Глібова у виконанні усіх бажаючих читачів бібліотеки. Закінчився захід переглядом відеофільму та книжкової викладки літератури «В байках і ліриці живе його душа». Письменник залишив нам у спадок безцінні скарби - свої книги до яких ми можемо доторкнутися, почитати, переглянути.

   В рамках святкування ювілею видатного поета і байкаря у Війтовецькій ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов літературний конкурс читців, учасниками якого стали учні всіх шкіл Війтовецької ОТГ. Читачі нашої бібліотеки –Вальчук М., Буданцев Ф. також взяли активну участь у конкурсі: розповідали байки, читали вірші напам'ять під супровід відео-презентацій. Журі оцінило майстерність виразного читання, знання твору і визначили найкращих. Вальчук Михайло, учень 8 класу, зайняв І призове місце.

  14 березня Міша прийняв участь в обласному конкурсі читців імені Леоніда Глібова, у якому змагались понад 100 учасників та виборов 4-те місце у середній віковій категорії , за що був нагороджений медаллю. Конкурс відбувався у Чорному Острові, невеличкому подільському містечку, де свого часу вчителював відомий байкар. Більшу частину своїх творів він написав саме там. Конкурс традиційний і проводиться вже 33 роки поспіль. Його організаторами є Хмельницький обласний науково – методичний центр культури та мистецтв.

 

Переглядів: 194 | Додав: vijtiv-bibl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar